tinta buat shbtku... 030809 al-fatihah
tinta buat shbatku...nur hazwani zakiria...
yang telah kembali ke rahmatullah...
051008.. sayang..moga dirimu aman disana...

2.56 pagi... 030809...
tiap detik berlalu..ku cuba lelapkan mata... namun tetap xlena..
bukan memikirkan hari esok... prezentation + test...
cuba membuka nota2..namun fikiran menerawang...
memikirkan mu sayang....

al-fatihah buatmu sayang...........

hani...andai dapat ku putar waktu..
ingi ku curahkan kasih sayang ku... padamu...
ingin ku lafazkan... bahawa aku sayang padamu...
aku kasihkan diri sebagai sahabatku...tapi lidahku kelu..
hani..mengapa terlalu cepat kau pergi.. meninggalkan suE sendirian...
mungkin orang berpendapat... tidak wajar ku utuskan bicara ini buatmu...
kerana telah tiada disisiku... yaa...! aku akur,..
tuhan lebih menyayngi mu..sayang..

hani..apa khabarmu disana...
air mata ini tidak henti mengalir... aku rindu padamu...sayang... kembalilah..................................................................................................

hani..Ramadhan kini bakal menjelma...
ingatan ku padamu makin sukar untuk dipadam...
kita pernah berbicara bersama... berjanji bersama2...
paling manis, janji utk menjadi pengapit ku..
dihari bahagiaku nanti...indahnya..jika sayang ada kan? ..
janji yang tidak pernah padam dalam hidupku.... cepatnya sayang pergi....

hani.. 050809 bakal menjelma... hari kita bakal mengambil jubah utk konvo...
kita akan konvo sayangggggggggggggggggggggg..................... pulanglah...
kita janji utk ambil jubah konvo same2...kan sayang...

Terasa bagai sudah lame kita saling mengenali.. walaupun hnya 4 tahun..
kita share segalanya...tiada rahsia antara kita..

hani.. 120809 bakal menjelma...
hari kita konvokesyen sayang........................!!
bagaikan x percaya..kita akan konvo kan sayang.... kita dah berjanji..
umi & abah akan datang... umi & abah hani pun akan datang...kan sayang...
ku tunggu jambangan bunga dari mu... hani...
kita saling berjanji untuk menukar hadiah.. kan sayang....

hani.. 200809 bakal menjelma..
tarikh pertama dijangka berpuasa... suE akan melawatmu di kelantan nanti... tunggu kan kepulangan suE ye... windu juga nak jumpa umi & abah..

~Hani & along... TTDI 08~

hani... xpernah ku lupakan... 200908 ..
kita berbuka di masjid TNB.. pertengahan Ramadhan...
suE ajak hani balik utk solat di kolej... memandangkan kawan2 lain ingin solat tarawikh disana... namun, hani xnak balik.. kata mu...
"aku nak solat dulu kat sini.. takut xjumpa Ramadhan lagi..."
ku lihat dirimu khusyu' mmbaca quran... bnyak petanda yang telah kau tunjukkan padaku.. namun.. tak pernah ku mengerti.. kenapa ye sayang...

hani... xpernah ku lupakan... 240908 kita berbuka di masjid TTDI..
dah lame hani nak pergi kan.. xpernah ku menyangka yang kita kan berbuka puasa kali pertama & terakhir sayang... satu meja... & makan gulai kambing kawah! bestt... kita mkn sampai knyang.. moreh lagi.. hani suka makan apam kan sayang... pas moreh, sebelum pulang... sempat hani tanya suE..

' eh SuE, kalu aku xder mesti ko sedihkan.... ???" nape hani tanya suE cam tu....
suE senyum je kat hani kan? ingat x... sempat gelak2 lagi..
xjawab pun hani tanya....
hani tanya lagiii..... ' sedih x suuuuuuuuu...??' smbil glak2....
xpernah ku memikirkan maksud disebaliknya...... " mesti la sedih he2.."
suE pun ikut same glak... pastu kita balik kolej... mlm tu jgk helmet suE hilang..kna amik org... sedih gak..

~ pertama & terakhir kita iftar bersama...~
ntah knape mlm tu, suE xder mood nak bergambar ngan hani...
nape ye sayang..... yup... xder pun gmbar kita berdua.. seolah2 kau dapat merasakan yang perpisahan ini akan terjadi...

nape syg...........................
nape xgtau yang hani akan pergi...............................................

hani... 260908... hari terakhir kita berjumpa...
suE balik ngan bas PMKUM... tinggal bebrapa hari lagi ...
kita kan sambut hari raya... xder sape yang nak hntar suE kat kolej 2,
naik bas kat sane... hani yang offer diri nak hntarkan? baiknye sayang...
terima kasih........... kita angkut brg2 ngan mto hani...
ntah mengapa 2 3 hari ni kita agak rapat, bercerita & saling sharing...
hmpir 1 sem ni, kita jarang bersua, mungkin krna kolej yang berbeza...
malam itu..kita saling berpelukan... lame.. seolah2 xnak berpisah..........
suE masih ingat senyumanmu... terima kasih syg...
hani.. suE xtau pn... mlm tu adalah mlm yg terakhir untuk kita bersama...........

hani.... 011008.... hari raya yang pertama...
selamat hari raya sayang.... ntah mengapa, raya kali ni seolah2 kita makin menjauhkan diri... suE xpernah call hani spt sblm ni... jk sblm ni, esok nak raya.. pasti kita kan bergayut di telefon kan....? kita akan berborak hampir sejam kan sayang............ tapi tahun ni, suE xcll hani... mesej pun tak.. maafkan suE sayang... n thun ni juga, suE zpi umah hani.. xcam raya dulu2..ntah mengapa.. suE pun xtau, knapa dgn diri ini... tidak seperti dulu2...

~kenangan Nilam Puri~

hani... 041008... hari raya ke empat...
hani mesej suE selamat hari raya... terima kasih syg... suE bls mesej hani....... tapi hanya skdar satu msj shj! maafkan suE.........

hani... 051008........... hari raya ke lima...
ketika di dapur, suE terima satu mesej... jam 7 ptg...
''al-fatihah buat shbt kita, nur hazwani zakiria...
yang telah kembali ke rahmatullah jam 4 ptg td akibat kemalangan kereta .."

????????????????????? aku seolah2 bingung sekejap... hazwani mane ea... aku bermonolog sendirian.................................

ku baca sekali lagi.... 'nur hazwani zakiria..........................'
hani???????????????????//betul ke....??
terduduk aku diceruk dapur..... mata mula berair....
adakah hnya gurauan dari shbt2... ku telefon pip, dia pun xpasti.....

aku terus call along, kakak hani yang sme2 stdy... 'along... betul ke................?'..
suaraku mula serak2 ... 'aah, betul su.. wani dah xder.. dia xcdnt td...."" ??????

su sayang hani....

ya allah.............................. hani... air mata mengalir laju... tanpa henti...
hani..................jgan tglkan suE......... ku peluk bntal..
menangis endirian dibilik...
hanya yasin & al-fatihah ku kirimkan buatnya.............. amin..

p/s; badan terasa panas... hrap2 xdemam esok..
air mata ini tumpah lagi.. i miss u sayang..
al-fatihah buatmu sayang...(cont~)
2 Responses
  1. GrEaT gUrL Says:

    alfatihah..smoga awk tabah mnghdpi hidup ni..kter yg msih hdp ni,perlu bnykkan amln...knal jgk ngana rwah ni,sb pnah dok 11th skali


  2. sue..sedey r luahan sue..ore pom sero nk nitis air mato..hohoho...sbr sue..moga kwn sue di tmpatkn dlm golongan org2 beriman...